Het recyclen van kantoorstoelen

Een tweede leven voor een bureaustoel met Kantoormeubelen Nederland

Een tijdje geleden kregen wij een klant op bezoek: hij was op zoek naar een nieuwe, goede bureaustoel. In zijn zoektocht was hij al bij verschillende bedrijven geweest en had hij al flink wat tijd besteed aan rondsurfen op het internet. 

Omdat deze klant veel thuiswerkte was hij bereid om een flink bedrag uit te geven, zodat hij de komende jaren goed en comfortabel kon zitten, zonder last te krijgen van rug of nek. 

Eén ding stootte hem echter enorm tegen het hoofd: hij kon nergens een stoel vinden waarbij hij onderdelen zou kunnen vervangen als deze kapot zouden gaan. Gek eigenlijk. Want als een zitting vies is, dan zou die toch gewoon te vervangen moeten zijn voor een nieuwe zitting of een nieuwe bekleding? 

Circulaire bureaustoelen van Kantoormeubelen Nederland

Dat vinden we bij Kantoormeubelen Nederland nou ook. Goede bureaustoelen kunnen jaren mee, maar hebben in de tussentijd wel wat liefde en aandacht nodig. Het is dus niet nodig om ze weg te gooien als een wieltje niet meer meedraait of wanneer de rugleuning niet meer achterover helt.

Tijdens het opknapproces voeren we een aantal werkzaamheden uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • De stoel uit elkaar halen en alles schoonmaken en opnieuw invetten
  • Onderdelen die ‘af’ zijn vervangen
  • Stof van de zitting en rugleuning reinigen of opnieuw stofferen

Stoelen zijn dan vaak weer als nieuw, en kunnen weer een hele tijd mee. Wij noemen dit circulariteit, en we zijn erg trots dat we dit kunnen aanbieden!

Bureaustoelen recyclen

Is een bureaustoel echt af? Ook dan zijn bijna alle materialen van de bureaustoel opnieuw te gebruiken voor andere doeleinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Het schuim uit de zittingen of rugleuning voor sportmatten?
  • De bekleding voor akoestische panelen?
  • Het staal omgesmolten tot onderstellen van bureaus, stoelen en tafels?
  • Kruisvoeten als voeten van lampen?

Zo zie je maar, met een beetje creativiteit kom je een heel eind. En je raadt het misschien al: de klant uit de eerste alinea ging heel tevreden naar huis met een circulaire bureaustoel, die wij de komende jaren met liefde voor hem onderhouden!

Gerelateerde berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

1