Arbonormen kantoormeubilair:
NEN en NPR certificering

Gezond werken op het juiste kantoormeubilair is vandaag de dag een belangrijke factor. In Europa en specifiek voor Nederland zijn hiervoor richtlijnen vastgesteld. Kantoormeubelen Nederland is gespecialiseerd op het gebied van deze richtlijnen en kan jou een gedegen advies geven op het gebied van NEN en NPR gecertificeerde producten.

De Europese richtlijnen

Wat maakt ons als Nederlanders anders t.o.v. de rest van Europa? Voor heel Europa, ook voor Nederland, geldt dat gezond werken de basis is voor de opgestelde arbonorm NEN-EN-1335. Door de juiste maten in te stellen op je werkplek krijg je de juiste werk- en zithoogte, zodat fysieke klachten niet ontstaan. De NEN-EN-1335 is de Europese norm waar bureaustoelen minimaal aan moeten voldoen. In Nederland is de gemiddelde persoon langer en zijn er voor de Nederlandse markt andere maatvoeringen en functies van de bureaustoel bepaald. Deze richtlijnen staan beschreven in de NPR-1813 (Nederlandse Praktijk Richtlijnen). Ook de hoogte van het bureau wordt hierin beschreven.

Welke keuze moet je maken?

Het maken van een keuze op basis van de maattabellen is een goede optie zijn. Dan weet je zeker dat je de juiste maten hebt. Graag helpen wij jou om de juiste combinatie tussen een bureau en bureaustoel te maken door gratis advies op maat aan te bieden.

De juiste afmetingen van een bureaustoel

Voor de juiste zithouding moet je de bureaustoel op meerdere manieren kunnen instellen volgens onderstaande tabel. In deze tabel hebben we zowel de Europese als de Nederlandse richtlijn opgenomen.

Zithoogte | Kantoormeubelen Nederland

NEN-EN-1335
Van 40-51 cm
Minimaal 12 cm bereik

NPR-1813
Van 41-55 cm
Minimaal 14 cm bereik

Zitdiepte | Kantoormeubelen Nederland

NEN-EN-1335
Minimaal 40 – 42 cm
Minimaal 5 cm bereik

NPR-1813
Minimaal 38 – 48 cm
Minimaal 10 cm bereik

Leuning | Kantoormeubelen Nederland

NEN-EN-1335
-7˚  naar achter
-2˚  naar voor

NPR-1813
-7˚  naar achteren
+3˚  naar voren

De juiste bureauhoogte

Om nek- en rugklachten te voorkomen moet jouw bureau dus op de juiste hoogte worden ingesteld. Dit is het afstellen van de bureau hoogte op je lengte. Hieronder vind je een tabel waar je jouw lichaamslengte in centimeters kunt opzoeken. Daarnaast staat de juiste bureauhoogte in centimeters weergegeven. Dit is een goede richtlijn voor het instellen van de juiste bureauhoogte.

Lichaamslengte (in cm) Hoogte bureaublad (in cm)
150 62
155 64
160 66
165 68
170 70
175 72
180 74
185 76
190 78
195 80
200 82
205 84

Wij helpen jou graag met het maken van de juiste keuze! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren jou graag.

Ons team

Jos Fijnvandraat | Kantoormeubelen Nederland

Louis Zandstra

Adviseur en logistiek medewerker

Jos

Verkoop

Anne Zandstra | Kantoormeubelen Nederland

Anne Zandstra

Adviseur, administratie en inkoop

Anne

Administratie/inkoop

Rob Fijnvandraat | Kantoormeubelen Nederland

Sanne Doeland

Adviseur

Rob

Verkoop/logistiek

Anne Marie Fijnvandraat | Kantoormeubelen Nederland

Jos Fijnvandraat

Adviseur

Anne-Marie

Administratie